WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Karkówka w kapuście

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Karkówka w kapuście

Brak zdjęć do przepisu "Karkówka w kapuście"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Solidnie, karkówkowo, obiadowo, czyli karkówka w kapuście kiszonej z cebulą i czosnkiem, przyprawiona smakowicie przyprawą Ziarenka Smaku, a na koniec zapiekana pod łagodnym sosem ze śmietany i mąki. Taką zapiekankę z karkówki podajemy z ziemniakami z wody lub podsmażonymi lekko na maśle z ziołami (majerankiem, kminkiem czy tymiankiem).
Łączny czas: 50 min.

Przygotowanie: 20 min.
Oczekiwanie: 30 min.

Porcje: 4
Kalorie: 424 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY do smaku
kapusta kiszona 600 g
kotlety z karkówki 4 sztuki
oliwa z oliwek 3 łyżki
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka czubata
śmietana 0,5 szklanki
masło 1 łyżka czubata
pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kapustę umyj i posiekaj. Zalej 1 szklanką wody, gotuj przez 30 minut.

    • kapusta kiszona
  2. Mięso oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
    • pieprz
  3. Obierz cebulę i czosnek, posiekaj je,

    • cebula
    • czosnek
  4. Rozgrzej oliwę i zrumień na niej mięso.

    • kotlety z karkówki
    • oliwa z oliwek
  5. Dodaj cebulę i czosnek.

    • cebula
    • czosnek
  6. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem, ułóż warstwę kapusty, mięso i pozostałą kapustę.

    • masło
  7. Śmietanę wymieszaj z mąką i zalej zapiekankę.

    • mąka
    • śmietana
  8. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj około 30 minut.

  9. Podawaj z ziemniakami z wody.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Prawdopodobnie brakuje jakiegos skladnika w przepisie albo podany jest za krotki czas pieczenia bo zrobilam wszystko dokladnie tak jak jest napisane i danie jest okropne.Mieso gumowate-a wsadzilam do nagrzanego piekarnika.Mieso niestety wyladowalo w smietniku.

niezapominajka*
11 lutego 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1