WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Sernik z brzoskwiniami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Sernik z brzoskwiniami

4 zdjęcia do przepisu "Sernik z brzoskwiniami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 11
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Na elegancki podwieczorek: sernik z brzoskwiniami, zapiekany z bezą i kruszonką. Kruchy spód przyjemnie kontrastuje z puszystą masą serową na Budyniu śmietankowym bez cukru WINIARY oraz soczystymi połówkami brzoskwiń. Do bezy z białek możemy dodać 2 łyżki soku z cytryny i trochę otartej skórki cytrynowej - żeby nadać jej orzeźwiającą, cytrusową nutkę. Gotowy sernik możemy oprószyć cukrem pudrem.
Łączny czas: 90 min.

Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 16
Kalorie: 442 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny

Masa serowa

Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY 1 opakowanie
ser mielony na sernik 500 g
cukier 0,75 szklanki
jajko 2 sztuki
masło stopione 0,5 kostki

Beza

białko 5 sztuk
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Ser utrzyj z cukrem, jajkami i masłem.

    • ser mielony na sernik
    • cukier
    • jajko
    • masło stopione
  2. Sernik z brzoskwiniami

    Wymieszaj z Budyniem (proszkiem).

    • Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
  3. Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia przygotuj kruszonkę.

    • Proszek do pieczenia WINIARY
    • mąka
    • margaryna
    • żółtko
    • cukier puder
  4. W końcu czas na bezę.

  5. Białka ubij na pianę, dodaj cukier.

    • białko
    • cukier
  6. Chwilę ubijaj, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną.

    • mąka ziemniaczana
  7. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozkrusz połowę kruszonki (ciasta).

  8. Sernik z brzoskwiniami

    Na kruszonkę nałóż masę serową, brzoskwinie przekrojone na ćwiartki i bezę.

    • brzoskwinie
  9. Sernik z brzoskwiniami

    Całość posyp resztą kruszonki.

  10. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.

przeczytaj 18 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

wygląda cudnie

Krystyna32
1 kwietnia 2014
zgłoś do moderacji

Uwielbiam serniki, a te z brzoskwiniami to jeszcze bardziej

danusia19671
1 marca 2014
zgłoś do moderacji

aż nabrałam ochoty na pieczenie:)

truskawa0
28 lutego 2014
zgłoś do moderacji

ulubione ciasto mojrgo taty

nulkaa22
1 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

palce lizać

Zdzisiek
31 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

bardzo lubię ten sernik :)

bietka5
31 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Ten sernik jest rewelacyjny! a dodanie do niego budyniu to strzał w dziesiątke.

Agulce
3 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Sernik wygląda rewelacyjnie, ale za bezą nie przepadam.

Cziku1
21 listopada 2013
zgłoś do moderacji

każdy sernik z brzoskwinkami jest pyszny!

nulkaa22
21 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Wygląda tak zachęcająco że zjadłbym go już teraz

szork
11 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Kocham serniki, ten jest jednym z moich ulubionych

Konczi
1 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Patrze i patrze i nabieram chęci aby go zrobić .

JoannaJoannaJoanna
17 października 2013
zgłoś do moderacji

sernik palce lizać, już taki robiłam pycha

walczak72
7 października 2013
zgłoś do moderacji

taki sernik bardzo lubię robić na każdą okazje

IZABELA29
2 września 2013
zgłoś do moderacji

Uwielbiam ten sernik

k200482p
9 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

taki przepis na serniczek chętnie wypróbuję

IZABELA29
6 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

przepyszny sernik bardzo polecam robię go na każde święta i bardzo szybko znika:)

mama1306
5 listopada 2011
zgłoś do moderacji

Sernik przepyszny.Zrobilam go na okraglej blaszce-tortownicy i nie dalam calej bezy.troszke by bylo za duzo.jak wszystko bylo juz w formie to sie przerazilam,ze tak duzo wszystkiego i sie wyleje podczas pieczenia-ale tak sie nie stalo na szczescie.po wyjeciu z pieca ciasto musi odstac swoje.nie powinno sie go kroic jak jest cieple bo ser wyplynie.musi byc zimne i wtedy jest zaje....dobre.

anibas1980
15 stycznia 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 18 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: