WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Bitki wołowe z pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Bitki wołowe z pieczarkami

Brak zdjęć do przepisu "Bitki wołowe z pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 15 min.

Porcje: 4
Kalorie: 252 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Kostka Mięsna WINIARY 1 kostka
wołowina zrazowa 400 g
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
pieczarki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kostkę rozpuść w 500 ml gorącej wody.

    • Kostka Mięsna WINIARY
  2. Mięso pokrój na 4 plastry i cienko rozbij, oprósz pieprzem i mąką.

    • wołowina zrazowa
    • mąka
    • pieprz
  3. Rozgrzej masło i olej.

    • masło
    • olej
  4. Bitki smaż na rumiano z obu stron.

  5. Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w plastry.

    • pieczarki
    • cebula
  6. Dodaj do mięsa, podsmaż.

    • wołowina zrazowa
    • olej
  7. Podlej bulionem i duś na małym ogniu około 50-60 minut.

  8. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Wypróbowałam dzisiaj na obiad. Palce lizać. Dobrze uduszona wołowinka - mięciutka - rozpływa się w ustach. Rodzinka zadowolona.

iwkazuska
12 marca 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2