WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Bitki wołowe w sosie

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Bitki wołowe w sosie

Brak zdjęć do przepisu "Bitki wołowe w sosie"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Cztery delikatnie rozbite plastry wołowiny, doprawione świeżym pieprzem i podlane bulionem to doskonały pomysł na obiad. Do tego kasza gryczana i surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka lub zasmażane buraczki.
Łączny czas: 15 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Kostka mięsna WINIARY 1 kostka
wołowina zrazowa 400 g
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kostkę Mięsną rozpuść w 500 ml gorącej wody.

    • Kostka mięsna WINIARY
  2. Mięso pokrój na 4 plastry i cienko rozbić, oprósz pieprzem i mąką.

    • wołowina zrazowa
    • mąka
    • pieprz
  3. Rozgrzej masło i olej. Mięso smaż na rumiano z obu stron.

    • wołowina zrazowa
    • masło
    • olej
  4. Cebulę obierz, posiekaj i dodaj do mięsa, zrumień.

    • cebula
  5. Mięso podlej bulionem z Kostki Mięsnej i duś na małym ogniu około 50-60 minut

  6. Podawaj z kaszą gryczaną.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

to masło psuje cały smak. zepsułam całe danie przez to masło właśnie. bez masła byłoby super. nie dodawajcie masła a będzie pyszne

Monisia26
9 kwietnia 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: