WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Pieczone pałki z kurczaka

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pieczone pałki z kurczaka

3 zdjęcia do przepisu "Pieczone pałki z kurczaka"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Jaka miła odmiana – tym razem nie filet, a pieczone pałki z kurczaka! Glazurowane w miodzie i winie z delikatną czosnkową nutą i polane brzoskwiniowym sosem... Po prostu nie ten sam kurczak!
Łączny czas: 160 min.

Przygotowanie: 10 min.
Oczekiwanie: 150 min.

Porcje: 4
Kalorie: 350 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Pieczone pałki z kurczaka

    Dokładnie wymieszaj wino, miód, olej, przeciśnięty ząbek czosnku i przyprawę ZIARENKA SMAKU.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
    • wino białe wytrawne
    • miód
    • olej
    • czosnek
  2. Pieczone pałki z kurczaka

    Pałki oprósz pieprzem, zalej marynatą i umieść na około 2 godziny w lodówce.

    • pałki z kurczaka
    • pieprz
  3. Po tym czasie piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 30 minut.

  4. Podawaj z Sosem brzoskwiniowym.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: