WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pierogi smażone

Brak zdjęć do przepisu "Pierogi smażone"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 12
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
ugotowane, zmielone mięso podsmażone z cebulką i przyprawami 1 kg
olej do smażenia 0,5 l

ciasto:

jajko 1 sztuka
mąka 1 kg
kefir 0,5 l
Majonez Dekoracyjny WINIARY 2 łyżki
soda oczyszczona 1 łyżeczka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Z podanych składników zagnieć ciasto jak na zwykłe pierogi.

    • jajko
    • mąka
    • kefir
    • Majonez Dekoracyjny WINIARY
    • soda oczyszczona
  2. Wytnij kółka, nakładaj farsz i zlepisj pierogi.

    • ugotowane, zmielone mięso podsmażone z cebulką i przyprawami
  3. Tak przygotowane pierogi smaż na głębokim oleju.

    • olej do smażenia
  4. Podawaj do barszczu lub jako samodzielne danie.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1