WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

PYZY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
PYZY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW

Brak zdjęć do przepisu "PYZY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Pyzy z gotowanych ziemniaków z mięsem pychota.
Łączny czas: 120 min.

Przygotowanie: 60 min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 10
Kategorie: Dania główne
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
ziemniaki 1 kg
mąka 0,5 kg
mięso mielone 10 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem i podsmażyć na patelni z drobno posiekaną cebulą ząbkiem czosnku.

    • mięso mielone
    • cebula
    • czosnek
    • sól
    • pieprz
    • smalec
  2. Obrane ziemniaki ugotować do miękkości. Ugotowane przecisnąć przez praskę, aby uzyskać gładką masę ziemniaczaną. Ziemniaki podzielić na 4 części. Wyjąć 1 część ziemniaków i na to miejsce wsypać mąkę. Dodać trochę pieprzu i wyrobić na jednolitą masę.

    • ziemniaki
    • mąka
    • pieprz
  3. Wyłożyć na stolnicę i wyrobić ciasto. Formować z ciasta wałek i kroić jak na większe kopytka. Na dłoni formować małe placuszki, nadziewać mięsem i dokładnie skleić. Wrzucić na osoloną gotującą wodę i gotować tak jak pierogi.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3