WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Ciasto z jabłkami

Brak zdjęć do przepisu "Ciasto z jabłkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Proste ciasto z jabłkami i masą budyniową zasmakuje każdemu. Do ciasta najlepiej użyj jabłek lekko kwaskowych, typu antonówka lub szara reneta.
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 16
Kalorie: 179 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Mąka pszenna 2 szklanki
Masło 100 g
Cukier 1 szklanka
Jajo 2 sztuki
Sól 1 szczypta
Jabłka 1 kg
Budyń o smaku śmietankowym b/c WINIARY 1 opakowanie
Cukier puder do dekoracji
Proszek do pieczenia WINIARY 2 łyżeczki
Śmietana 18% 2 łyżki czubate
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wysmaruj formę tłuszczem

  2. Jabłka obierz, wyjmij gniazda nasienne i skrój w kostkę

    • Jabłka
  3. Mąkę, budyń, cukier, proszek do pieczenia i miękkie masło posiekaj dokładnie

    • Mąka pszenna
    • Masło
    • Cukier
    • Budyń o smaku śmietankowym b/c WINIARY
    • Proszek do pieczenia WINIARY
  4. Wbij jaja, dodaj śmietanę a na końcu wyrabiania dodaj jabłka

    • Jajo
    • Sól
    • Jabłka
    • Śmietana 18%
  5. Dokładnie wyrób ciasto

  6. Wlej ciasto do formy i piecz ok. 45 minut

  7. Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem i podawaj na świeżo

    • Cukier puder
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4