Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tiramisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać – to prawdziwy przebój wśród deserów. Tę ikonę kuchni włoskiej przyrządzamy w tradycyjny sposób – najpierw przygotowujemy masę jajeczno-serową ze śmietanką, a następnie biszkopty, które moczymy w mocnej kawie. Tiramisu układamy w pucharku warstwowo w kolejności: biszkopty, masa, czekoladowa posypka, biszkopty, masa, czekoladowa posypka… Grunt, aby tiramisu zwieńczyć startą czekoladą, którą dekorujemy wierzch deseru. Tak przygotowane tiramisu odstawiamy do lodówki na około 2 godziny, a następnie zajadamy z przyjemnością!
Przygotowanie
160 min
Krok 1
10 min
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, dodaj serek.
Krok 2
10 min
Śmietanę ubij i połącz z masą jajeczno-serową.
Krok 3
5 min
Przygotuj biszkopty, mocząc je delikatnie w kawie.
Krok 4
5 min
W pucharkach układaj warstwowo: biszkopty moczone w kawie, część masy, posypkę z czekolady, biszkopty moczone w kawie i masę.
Krok 5
5 min
Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 6
5 min
Desery posyp czekoladą. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 1
z
6
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, dodaj serek.
Krok 2
z
6
Śmietanę ubij i połącz z masą jajeczno-serową.
Krok 3
z
6
Przygotuj biszkopty, mocząc je delikatnie w kawie.
Krok 4
z
6
W pucharkach układaj warstwowo: biszkopty moczone w kawie, część masy, posypkę z czekolady, biszkopty moczone w kawie i masę.
Krok 5
z
6
Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 6
z
6
Desery posyp czekoladą. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0