Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatna i smaczna sałatka, w której znalazło się miejsce też na dużą dawkę białka w postaci czerwonej fasoli i kurczaka. Prócz chudego mięsa z kurczaka i sycącej fasoli, w sałatce nie zabrakło chrupiących dodatków: kapusta pekińska dodaje świeżości, kukurydza słodkości, prażony słonecznik i seler naciowy dodają wyrazistości, a wszystko łączy Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Przygotowanie
120 min
Krok 1
30 min
Pierś gotujemy z przyprawami, lub wykorzystujemy mięsko od gotowania rosołu, studzimy, kroimy w sporą kostkę.
Krok 2
15 min
Słonecznik prażymy na suchej patelni - studzimy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Pekinkę kroimy i seler naciowy kroimy w kostkę.
Krok 3
10 min
Jogurt mieszamy z majonezem. Dodaję jogurt, żeby "przełamać" ciężkość samego majonezu i nadać sałatkom lekkości. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z sosem. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy dużą ilość świeżo posiekanego koperku.
Krok 4
65 min
Sosem zalewamy sałatkę, mieszamy dokładnie i odstawiamy na 1h do lodówki.
Krok 1
z
4
Pierś gotujemy z przyprawami, lub wykorzystujemy mięsko od gotowania rosołu, studzimy, kroimy w sporą kostkę.
Krok 2
z
4
Słonecznik prażymy na suchej patelni - studzimy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Pekinkę kroimy i seler naciowy kroimy w kostkę.
Krok 3
z
4
Jogurt mieszamy z majonezem. Dodaję jogurt, żeby "przełamać" ciężkość samego majonezu i nadać sałatkom lekkości. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z sosem. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy dużą ilość świeżo posiekanego koperku.
Krok 4
z
4
Sosem zalewamy sałatkę, mieszamy dokładnie i odstawiamy na 1h do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0