WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Schab pieczony

3 zdjęcia do przepisu "Schab pieczony"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 4
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Schab pieczony to doskonały pomysł na obiad – ten na co dzień, jak i na specjalną okazję. Dzięki kilku składnikom zwykły schab bez kości przygotujesz w nowy sposób. Do dania dodaj miód, czosnek, cynamon i cytrynę, a całość dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i WINIARY Przyprawą w płynie do zup, sosów i sałatek. Schab pieczony najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Dobrze skomponuje się również ze smażonymi buraczkami. Pieczonym schabem możesz również zaskoczyć swoją rodzinę w Święta Bożego Narodzenia.
Zobacz inne pomysły na świąteczne dania >>
Łączny czas: 70 min.

Przygotowanie: 10 min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 6
Kalorie: 173 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Przyprawę w płynie, ZIARENKA SMAKU, miód, roztarty ząbek czosnku i cynamon utrzyj z 3 łyżkami wody.

    • WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek
    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
    • miód
    • czosnek
    • cynamon
  2. Schab pieczony

    Posmaruj mięso, obłóż plasterkami cytryny i pozostaw w lodówce na 12 godz.

    • schab bez kości
    • cytryna
  3. Tak przygotowany schab przełóż do naczynia do zapiekania.

  4. Piecz pod przykryciem 50-60 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.

  5. Schab pieczony

    Przed końcem pieczenia zdejmij przykrycie na 15 minut.

przeczytaj 8 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Super smakuje także jako wędlina :)

mariola159
6 marca 2014
zgłoś do moderacji

idealny na stół wielkanocny

szybkisylwek
6 marca 2014
zgłoś do moderacji

super!

nulkaa22
11 lutego 2014
zgłoś do moderacji

bardzo taki lubie.

MARIUSZ3333
1 lutego 2014
zgłoś do moderacji

wygląda bardzo apetycznie

MAMA54
1 lutego 2014
zgłoś do moderacji

Warto zrobić.

michałek82
5 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

super przepis, już go wypróbowałam :)

paulax87x
30 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Schab pieczony to świetna alternatywa równiez do domych wedlin. Cienko pokrojony jest pyszny na chleb! i Ten miód... mniam :)

Siostra_Ducket
4 grudnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 8 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: