WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Rosół z węgorza

Brak zdjęć do przepisu "Rosół z węgorza"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek do smaku
węgorz 200 g
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 4 sztuki
sól, pieprz do smaku
makaron jajeczny 50 g
natka pietruszki posiekana 1 łyżka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Węgorza oczyść i dokładnie opłucz.

    • węgorz
  2. Włoszczyznę obierz, opłucz i pokrój w kostkę.

    • włoszczyzna
  3. Rybę i warzywa włóż do garnka, zalej zimną wodą i gotuj ok. 10 minut.

    • węgorz
    • włoszczyzna
  4. Rybę wyjmij z wywaru i ostudź. Schłódź w lodówce.

  5. Schłodzonego węgorza pokrój w centymetrową kostkę.

    • węgorz
  6. Pokrojoną rybę włóż do wywaru.

    • węgorz
  7. Zupę zagotuj z dodatkiem Przyprawy do Zup Winiary.

    • WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek
  8. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

    • sól, pieprz
  9. Makaron ugotuj w lekko osolonym wrzątku.

    • makaron jajeczny
  10. Do talerzy lub miseczek (kokilek) włóż makaron i wlej gorącą zupę.

  11. Posyp posiekaną natką pietruszki.

    • natka pietruszki posiekana
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: