Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kilka prostych składników – jajko ugotowane na twardo, ogórek kiszony, serek śmietankowy, szynka konserwowa lub polędwica. W błędzie jest ten, kto sądzi, że z tych pozornie zwyczajnych produktów nie można wyczarować nic wyjątkowego, efektownie prezentującego się na stole. Można! Jeśli lubisz zaskakiwać swoich gości i domowników pysznymi przekąskami, koniecznie sięgnij po przepis na jajka w szynce. Przygotowanie tej potrawy jest bajecznie proste i szybkie. Możesz ją wpisać na swoją magiczną listę „przystawek na już”, kiedy tylko masz ochotę na coś innego niż zazwyczaj lub gdy ktoś zaskoczy Cię niezapowiedzianą wizytą. Zazwyczaj każdy ma w domu potrzebne składniki do jej przyrządzenia. Aż trudno uwierzyć, że w kilka chwil może powstać coś tak smacznego i cieszącego oko zarazem. Doskonałym dodatkiem do jajek w szynce będzie sos na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z jogurtem naturalnym, chrzanem i natką pietruszki, który nada potrawie charakteru i wyrazistej nuty.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Przygotowanie
24 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotowane na twardo i ogórki pokrój w kosteczkę.
Krok 2
2 min
Dodaj do tego serek śmietankowy i wymieszaj.
Krok 3
5 min
Nałóż pastę na plasterek szynki lub polędwicy, a następnie zawiń.
Krok 4
5 min
Jogurt połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem i pietruszką. Ruloniki polej powstałym sosem chrzanowym.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Jajka ugotowane na twardo i ogórki pokrój w kosteczkę.
Krok 2
z
5
Dodaj do tego serek śmietankowy i wymieszaj.
Krok 3
z
5
Nałóż pastę na plasterek szynki lub polędwicy, a następnie zawiń.
Krok 4
z
5
Jogurt połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem i pietruszką. Ruloniki polej powstałym sosem chrzanowym.
Krok 5
z
5
Udekoruj natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0