WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Sałatka ze śledziem warstwowa

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Sałatka ze śledziem warstwowa

1 zdjęcie do przepisu "Sałatka ze śledziem warstwowa"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 4
Kalorie: 497 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Filety śledziowe umyj, zalej zimna wodą i pozostaw na 60 minut, odsącz, pokrój na małe cząstki i ułóż w szklanej salaterce.

    • filet śledziowy
  2. Cebule obierz i pokrój w drobna kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na śledziach.

    • cebula
    • musztarda
    • olej
  3. Ziemniaki i marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach (nie mieszaj).

    • ziemniaki ugotowane w mundurkach
    • marchew ugotowana
  4. Na cebuli rozłóż ziemniaki, posmaruj Majonezem, następnie rozłóż marchew.

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY
    • cebula
    • marchew ugotowana
  5. Jajka pokrój w drobną kostkę i posyp nimi warstwę marchwi.

    • jajko ugotowane na twardo
  6. Sałatkę podawaj schłodzoną, posypaną natką pietruszki.

    • natka pietruszki posiekana
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1