WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Skrzydełka faszerowane

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Skrzydełka faszerowane

1 zdjęcie do przepisu "Skrzydełka faszerowane"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 90 min.

Przygotowanie: 60 min.
Oczekiwanie: 30 min.

Porcje: 10
do góry

Składniki:

10 skrzydełek
500g mięsa mielonego
ok. 350g pieczarek
przyprawa do kurczaka,przyprawa winiary
1 cebula
1 jajko, bułka tarta
2 ząbki czosnku
olej
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Skrzydełka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie przy pomocy ostrego nożyka usunąć kości ( 3 pierwsze kości - pozostawiamy końcówkę skrzydełka).Pieczarki umyć,obrać,pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z pieczarkami podsmażyć na patelni. Dodać to oraz czosnek wyciśnięty, do mięsa mielonego,wbic jajko ,dodać bułkę tartą(gdy farsz jest zbyt mokry) doprawic do smaku("ziarenka smaku") i wszystko wymieszać. Następnie powstałą masą wypełniamy skrzydełka i zaszywamy lub spinamy wykałaczką. Nafaszerowane skrzydełka posypujemy przyprawą do kurczaka. I kładziemy na ruszt.opiekamy z każdej strony ,przewracając delikatnie. Można podawać je z sosem czosnkowym Winiary.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3