WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Banany na ciepło z czekoladą

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Banany na ciepło z czekoladą

1 zdjęcie do przepisu "Banany na ciepło z czekoladą"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 40 min.

Przygotowanie: 10 min.
Oczekiwanie: 30 min.

Porcje: 5
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Nieobrane banany nacinam wzdłuż do połowy ich średnicy. Czekoladę kroję na małe kawałeczki, które następnie wciskam w nacięcia bananów. Staram się dokładnie wypełnić rowek banana. Następnie pojedyncze banany owijam folią aluminiową i kładę na grill. Opiekam je przewracając ok 20 min lub do momentu aż będą miękkie (skórka będzie czarna) a czekolada rozpuści się.Podaję biesiadnikom bez folii na talerzu(, z łyżeczką .Dodatkiem mogą być lody lub bita śmietana. Szybkie, proste i pyszne delicje na grill z przyjaciółmi.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

zdjęcie jak z żurnala :)) i dzięki za przypomnienie, ktoś kiedyś mi mówił o takim sposobie na banany, ale jeszcze nie zdązyłam go wykorzystać :)

anya-ka
30 maja 2012
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4