WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Jajka faszerowane kiełkami brokuła i pieczonym czosnkiem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Jajka faszerowane kiełkami brokuła i pieczonym czosnkiem

1 zdjęcie do przepisu "Jajka faszerowane kiełkami brokuła i pieczonym czosnkiem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 40 min.

Przygotowanie: 10 min.
Oczekiwanie: 30 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Jaja (cztery sztuki, proporcje można mnożyć oczywiście w ramach potrzeb) gotujemy na twardo w wodzie z niewielkim dodatkiem octu – jeśli skorupka pęknie, białko nie rozleje się poza nią. Czosnek (3-4 ząbki) pieczemy w skorupce przez kilka minut w temperaturze 200°C. Obieramy czosnek i miksujemy go z przepłukanymi kiełkami brokuła (20 g), oliwą, olejem rzepakowym (po łyżeczce każdego), solą i natką pietruszki. Ugotowane jaja obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół. Z jaj wybieramy żółtka i dodajemy do zmiksowanych kiełków – możemy je wymieszać, możemy jeszcze chwilę potraktować całość blenderem. Masę umieszczamy w pustych miejscach po żółtkach. Jaja można udekorować świeżymi kiełkami lub nacią pietruszki i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: