WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Makowiec z jabłkami i kaszą manną

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Makowiec z jabłkami i kaszą manną

1 zdjęcie do przepisu "Makowiec z jabłkami i kaszą manną"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 100 min.

Przygotowanie: 20 min.
Oczekiwanie: 80 min.

Porcje: 20
do góry

Składniki:

30 dag maku zmielonego
60 dag jabłek
250 g margaryny
40 dag cukru pudru
9 łyżek kaszy manny
9 jajek
bakalie
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 krople olejku migdałowego
polewa czekoladowa
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki.
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po żółtku i stopniowo resztę składników cały czas ucierając.
Na koniec dodajemy bakalie i ubitą na sztywno pianę z białek.
Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku do 80 minut.
PO wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.
Smacznego :)
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Wspaniały makowiec poprostu rozpływa sie w ustach :)

lasica12121
11 grudnia 2012
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: