WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Karkówka z kapustą i ananasem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Karkówka z kapustą i ananasem

3 zdjęcia do przepisu "Karkówka z kapustą i ananasem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 55 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
karkówka 1,5 kg
kapusta kiszona 800 g
pieprz, sól, kolendra do smaku
ananas krojony w kostkę 1 puszka
smalec 2 łyżki

ziemniaki jak młode:

ziemniaki 1 kg
mleko 0,5 l
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Karkówka z kapustą i ananasem

    Umyte i osuszone mięso natrzyj solą, pieprzem i kolendrą, odstaw na 2 godziny do lodówki.

    • karkówka
    • pieprz, sól, kolendra
  2. Po tym czasie obsmaż z każdej strony na rozgrzanym smalcu.

    • smalec
  3. Odciśnij i drobno posiekaj kapustę.

    • kapusta kiszona
  4. Karkówka z kapustą i ananasem

    Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż część kapusty, na to mięso, i resztę kapusty.

  5. Zalej sokiem z ananasa i obłóż jego kawałkami.

    • ananas krojony w kostkę
  6. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 180 st.C.

  7. Obierz ziemniaki, zalej je mlekiem z wodą w proporcji 1:1, posól, dodaj nieobrany czosnek i gotuj do miękkości.

    • ziemniaki
    • mleko
    • czosnek
    • sól
  8. Podawaj posypane z koperkiem.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: