WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA

1 zdjęcie do przepisu "FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 75 min.

Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 45 min.

Porcje: 6
do góry

Składniki:

6 udek z kurczaka
1 papryka
10 dag sera
20dag pieczarek
1 cebula
przyprawa jarzynka winiary
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
1. Udka umyć. Delikatnie żeby nie uszkodzić skóry i mięśni, usunąć
kości. Mięso oprószyć przyprawa.
2. Przygotować farsz na dwa sposoby:
1) Paprykę pokroić w kostkę i wymieszać z 115serem startym na tarce
2) Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę
pieczarki i jeszcze chwilę smażyć.Doprawić solą i pieprzem.
3. Napełnić farszem udka (miejsca po kościach) i sczepić wykałaczką,
formując kształtne porcje.
4. Piec w piekarniku w foliowym rękawie przez 45min. w temp. 170°C
5. Można podawać z frytkami i surówką.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: