WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Jabłecznik Królewski

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Jabłecznik Królewski

Brak zdjęć do przepisu "Jabłecznik Królewski"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 3
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Jabłecznik królewski na puszystym cieście biszkoptowym zachwyci wszystkich miłośników jabłkowych słodkości! Dzięki Galaretce o smaku cytrynowym WINIARY jabłkowa masa tężeje i nabiera orzeźwiającej, cytrusowej nutki. Gotowy jabłecznik można udekorować bitą śmietaną i owocami z konfitur oraz zaserwować w charakterze tortu.
Łączny czas: 165 min.

Przygotowanie: 45 min.
Oczekiwanie: 120 min.

Porcje: 24
Kalorie: 197 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny

nadzienie:

Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY 2 opakowania
cukier 100 g
jabłka 2 kg
woda 2 szklanki

ciasto:

Proszek do pieczenia WINIARY 1 łyżeczka
cukier 180 g
jajko 6 sztuk
mąka 0,5 kg
mąka ziemniaczana 180 g
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Z produktów na ciasto upiecz biszkopt (35 minut w temp,170°C).

    • Proszek do pieczenia WINIARY
    • cukier
    • jajko
    • mąka
    • mąka ziemniaczana
  2. Jabłka obierz i pokrój w cząstki, wrzuć do garnka. Dolej wodę, wsyp cukier i gotuj do miękkości.

    • cukier
    • jabłka
    • woda
  3. Przecedź jabłka, oddzielając je od syropu. Zmiksuj je (ciepłe), dodając 1 szklankę pozostawionego syropu, i dodaj galaretki.

    • Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
  4. Masę dobrze wymieszaj i ostudź.

  5. Biszkopt przetnij i przełóż masą, polukruj górną część.

przeczytaj 5 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Jak czytam przepis, to mam ochotę już iść do kuchni i przygotować to ciacho!:)

nulkaa22
21 listopada 2013
zgłoś do moderacji

w proszku na pewno

szork
15 listopada 2013
zgłoś do moderacji

a czy galaretke w proszku dasypać czy rozrzedzoną ?

lilo123
27 października 2013
zgłoś do moderacji

uwielbiam jabłeczniki, a ten smakuje wysmienicie!

kasia8768
1 października 2013
zgłoś do moderacji

Uwielbiam jabłeczniki

lukas2007
21 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 5 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: