WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Rolada z szynki

1 zdjęcie do przepisu "Rolada z szynki"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 5
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Rolada z plastrów szynki konserwowej, nadziewana masą z serka homogenizowanego z żelatyną, Majonezu, ogórka konserwowego, marynowanych pieczarek oraz koperku.
Łączny czas: 195 min.

Przygotowanie: 15 min.
Oczekiwanie: 180 min.

Porcje: 4
Kalorie: 229 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Majonez Dekoracyjny WINIARY 4 łyżki
Żelatyna WINIARY 1 łyżka
szynka konserwowa 300 g
ogórek konserwowy 3 sztuki
pieczarki marynowane 4 sztuki
serek naturalny homogenizowany 200 g
posiekany koperek 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Żelatynę WINIARY zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 10 minut.

    • Żelatyna WINIARY
  2. Pokrój szynkę w plastry i ułóż w prostokąt (30x40 cm) na folii aluminiowej, tak aby delikatnie zachodziły na siebie.

    • szynka konserwowa
  3. Pokrój ogórki i pieczarki w drobną kostkę. Do warzyw dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, serek i koperek. Dopraw solą i pieprzem.

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY
    • ogórek konserwowy
    • pieczarki marynowane
    • serek naturalny homogenizowany
    • posiekany koperek
    • sól
    • pieprz
  4. Podgrzej Żelatynę WINIARY na wolnym ogniu, mieszając do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia i dodaj masę serową, energicznie mieszając.

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY
  5. Tak powstałą masę rozsmaruj na szynce. Zwiń całość w rulon wzdłuż dłuższego boku i zawiń roladę ciasno w folię.

  6. Odstaw roladę do lodówki na 2-3 godziny.

  7. Po wyjęciu z lodówki zdejmij folię i pokrój roladę w ukośne plastry o szerokości ok. 1 cm.

  8. Rozłóż plastry na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.

przeczytaj 9 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

pycha!!! polecam

grzelmak
10 kwietnia 2014
zgłoś do moderacji

wow wygląda super,pomysł warty wypróbowania

malinowaViki
10 lutego 2014
zgłoś do moderacji

przekąska idealna na spotkanie ze znajomymi

mojesmaki
2 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

wygląda świetnie, na pewno musze spróbować zrobić

nulkaa22
1 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

No i gotowa przystawka na Sylwestra

Winb8c54fc4
29 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Jadłam taką tylko cieńsza masa była w środku. Smakowała rewelacyjnie.

MIGOTKA69
4 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Bardzo fajnie sie prezentuje

nikiz
20 listopada 2013
zgłoś do moderacji

pięknie wygląda

danusia19671
21 września 2013
zgłoś do moderacji

ŚWIETNE!

teachmetiger
20 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 9 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2