WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Galaretki z kurczaka

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Galaretki z kurczaka

1 zdjęcie do przepisu "Galaretki z kurczaka"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 180 min.

Przygotowanie: 60 min.
Oczekiwanie: 120 min.

Porcje: 6
do góry

Składniki:

4 udka z kurczaka
1 marchewka
1 puszka zielonego groszku
1 puszka kukurydzy
1 kostka bulionu winiary z liściem laurowym i zielem angielskim
1 kostka bulionu warzywnego winiary
2 łyżeczki żelatyny winiary
natka pietruszki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Udka i całą marchewkę gotujemy w 1 l wody z dodatkiem kostki bulionowej z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia a następnie rozdrabniamy na małe kawałki. Marchewkę kroimy w plasterki. W niewielkich szklaneczkach układamy kolejno warstwami marchewkę, kukurydzę i kurczaka a wierzch posypujemy zielonym groszkiem.

Rozpuścić w 1/2 litra wody kostkę bulionową warzywną, dodać żelatynę i po 30 minutach całość zagotować, przecedzić przez drobne sitko i zalać galaretki. Odstawić do lodówki do stężenia. Po zastygnięciu galaretkę delikatnie obkroić nożem i wyjąć ze szklanki.Udekorować natką pietruszki.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: