WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zupa krem z selera naciowego

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
zupa krem z selera naciowego

1 zdjęcie do przepisu "zupa krem z selera naciowego"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 30 min.

Przygotowanie: 15 min.
Oczekiwanie: 15 min.

Porcje: 6
do góry

Składniki:

300 gram selera naciowego
kostka warzywna plus 1 litr wody na wywar
cebula, śmietana gęsta 18% - 200gram
2 łyżki mąki
100 gram sera pleśniowego (lazur)
sól, pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Seler drobniutko kroimy na paseczki razem z cebulą. Na rozgrzanej patelni przesmażamy cebulę, następnie dodajemy seler i chwilę całość dusimy. Teraz musimy dodać to do wywaru warzywnego, w którym gotujemy całość, aż seler zmięknie.

Gdy całość będzie miękka, miksujemy zupę na krem. Następnie dodajemy ser pleśniowy i przyprawy. Zagotowujemy i w razie potrzeby jeszcze raz miksujemy. Ostatnim etapem jest wymieszanie śmietany z mąką i dwoma chochlami gorącej zupy. Całość miksujemy i wlewamy powoli do zupy, ciągle mieszając. Ostatni raz zupę zagotowujemy i gotowe.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: