WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

1 zdjęcie do przepisu "Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 240 min.

Przygotowanie: 120 min.
Oczekiwanie: 120 min.

Porcje: 6
do góry

Składniki:

0,25 l. mleka 3,2 %
0,25 l. wody
250 g. mąki pszennej
1 jajko
szczypta soli
500 g. kapusty kiszonej
300 g. mięsa mielonego
1 cebula
kostka bulionowa
jajka, mąka, bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Mleko, wodę, mąkę pszenną i jajko połączyć, zmiksować, dodać szczyptę soli. Smażyć cieńkie placki naleśnikowe. Kapustę kiszoną ugotować, mięso podsmażyć z cebulą. Kapustę odsączyć, pokroić, dodać mięso, przyprawić pokruszoną kostką bulionową - może być drobiowa lub warzywna. Nadziewać placki, zawijać , panierować, smażyć. Krokiety to doskonały dodatek do barszczu ale także jako danie główne podane z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3