WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Babka biało-czarna z wanilią i kakao

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Babka biało-czarna z wanilią i kakao

1 zdjęcie do przepisu "Babka biało-czarna z wanilią i kakao"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 70 min.

Przygotowanie: 20 min.
Oczekiwanie: 50 min.

Porcje: 10
do góry

Składniki:

1 kostka margaryny
2 szklanki maki pszennej
4 jajka
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 laski wanilii
łyżka kakao
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Margaryne utrzec mikserem na gładką masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.W drugiej misce wymieszać makę, cukier i proszek.Stopniowo dodawac do masy jajecznej.Odlozyc ok.1/3 ciasta.Do wiekszej czesci dodac wydrążony środek laski wanilii.Do reszy dodac kakao.Wlać do foremki keksowej najpierw biale, potem czarne ciasto.Piec ok.50min w temp.190st.C.Posypac cukrem pudrem wymieszanym 1:1 z kakao.
Smacznego!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: