WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Przekladaniec z masą z kaszy manny.

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Przekladaniec z masą z kaszy manny.

Brak zdjęć do przepisu "Przekladaniec z masą z kaszy manny."

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 jajka
1 łyżeczka sody
3-4 łyżki miodu
5 dag margaryny
masa:
1/2 szklanki kaszy manny
1/2 litra mleka
1 kostka masła
1 szkl. cukru
olejek arakowy lub rumowy wedle gustu
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Ciasto:
Miód z cukrem i margaryną roztapiamy. Gdy sie przestudzi wbijamy jajka , wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą, łaczymy wszystko i zagniatamy ciasto.Dzielimy na trzy czesci, rozwalkowujemy na niewielką blaszke.Osobno pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Masa:
Gotujemy kaszę na mleku. Studzimy i dodajemy margarynę, cukier (polecam puder) i olejek (wedle gustu dajemy arakowy lub rumowy)i miksujemy na gladką mase.

Po ostudzeniu placków przekladamy je masą.

Jesli ktoś nie lubi takich placków z miodem polecam upiec zwykly kruchy placek i posmarowac go kremem według przepisu tez pysznie wyjdzie.

Smacznego!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2