WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Krem z dyni

1 zdjęcie do przepisu "Krem z dyni"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Jesienny przysmak: Zupa dyniowa z imbirem Bukiet Warzyw WINIARY zmiksowana z gotowanym miąższem świeżej dyni. Podajemy ze śmietaną i groszkiem ptysiowym.
Łączny czas: 30 min.

Przygotowanie: 10 min.
Oczekiwanie: 20 min.

Porcje: 4
Kalorie: 152 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Zupę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dynię pokroić w kostkę. Gotować w 1/2 szklanki wody i mleku z cukrem przez około 15-20 minut. Połączyć z zupą, zmiksować, dodać śmietanę. Doprawić gałką i pieprzem.
Podawać z groszkiem ptysiowym.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2