Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lekkie, wiosenne tartinki na chrupkim chlebie - przyrządzone z liśćmi frezowanej lub kolorowej sałaty wyglądają bardzo dekoracyjnie i można ich zjeść całą górę na domowy lunch czy śniadanie. Pyszne połączenie chrupkiego chleba i chrupiących warzyw z jajkiem na twardo dopełnia kremowy Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz specjalna posypka z lekko ostrych siekanych liści rzodkiewki i słodkich prażonych ziaren słonecznika.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
3 min
Kromki chleba posmaruj Majonezem WINIARY.
Krok 2
2 min
Ułóż na kromkach liście sałaty.
Krok 3
10 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Krok 4
3 min
Jajko pokrój w plasterki, posmaruj od spodu Majonezem i połóż na sałacie.
Komentarze 0