WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Bitki ze schabu z sosem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Bitki ze schabu z sosem

3 zdjęcia do przepisu "Bitki ze schabu z sosem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 4
Kalorie: 281 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Sos pieczeniowo-kremowy do schabu z patelni Na Każdy Dzień WINIARY 1 opakowanie
kotlety schabowe 4 sztuki
olej 5 łyżek
sól, pieprz, majeranek 1 szczypta
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Bitki ze schabu z sosem

    Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, oprósz solą, pieprzem i majerankiem.

    • kotlety schabowe
    • sól, pieprz, majeranek
  2. Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.

    • kotlety schabowe
    • olej
  3. Bitki ze schabu z sosem

    Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa.

    • Sos pieczeniowo-kremowy do schabu z patelni Na Każdy Dzień WINIARY
  4. Duś razem przez 5 minut.

  5. Podawaj z ziemniakami i sałatą.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4