WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Czekolada z mleka w proszku

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Czekolada z mleka w proszku

Brak zdjęć do przepisu "Czekolada z mleka w proszku"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 80 min.

Przygotowanie: 20 min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 50
do góry

Składniki:

1kos. margaryny
1i pół szkl. cukru
pół szkl. mleka
5-6 łyżek kakao
1opak. (500gr) mleka w proszku pełnego
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
w garnku rozpuścić margarynę z cukrem i mlekiem, następnie dodać kakao-mieszać aby nie było grudek-zagotować. Odstawić garnek z polewą czekoladową na 10 minut, potem dodać mleko w proszku i miksować na jednolitą masę. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
- do masy czekoladowej można dodać pokruszone herbatniki lub orzechy-wedle uznania.
smacznego
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

mmmm pysznosci....

ejka2810
24 marca 2014
zgłoś do moderacji

jeszcze nie zrobiłam, ale jeśli mi wyjdzie, to dam moją własnoręcznie przygotowaną tabliczkę czekolady na prezent :)

kuchareczka007
7 marca 2014
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4