WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
MURZYNEK Z KREMEM

1 zdjęcie do przepisu "MURZYNEK Z KREMEM"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 110 min.

Przygotowanie: 60 min.
Oczekiwanie: 50 min.

Porcje: 24
do góry

Składniki:

krem:
1 kostka margaryny
1 szklanka kefiru
1 szklanka cukru pudru
ciasto
2,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pieczenia
6 jajek
2,5 szklanki cukru
1,5 kostki margaryny
0,5 szklanki wody
3 łyżki jasnego kakao
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
CIASTO:
CUKIER, MARGARYNĘ, WODĘ I KAKAO ZAGOTOWAĆ W GARNKU. ODLAĆ OK 1/4 SZKLANKI (POLEWA CZEKOLADOWA) RESZTĘ ZOSTAWIĆ DO OSTUDZENIA. MĄKĘ PRZESIAĆ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA. BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK I UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ.
DO OSTUDZONEJ MASY DODAĆ ŻÓŁTKA I MIKSOWAĆ. NASTĘPNIE NADAL MIKSUJĄC DODAWAĆ PO ŁYŻCE MĄKI. NASTĘPNIE RĘCZNIE WYMIESZAĆ Z BIAŁKAMI. ROZLAĆ MASĘ NA BLASZE WYŁOŻONĄ PAPIEREM I PIEC OK 50 MIN W TEMPERATURZE 180 STOPNI.

KREM:
MARGARYNĘ UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ. DODAĆ CUKIER PUDER, NASTĘPNIE DODAWAĆ PO ŁYŻCE KEFIRU,NADAL MIKSOWAĆ DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ KONSYSTENCJI.

PRZYGOTOWANYM KREMEM PRZEŁOŻYĆ MURZYNKA.
WCZEŚNIEJ ODLANĄ MASĘ (1/4 SZKLANKI) PODGRZAĆ NA OGNIU, NASTĘPNIE TROCHĘ OSTUDZIĆ I ROZLAĆ NA MURZYNKU

SMACZNEGO :)
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2