WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Sałatka z ogórków i kalafiora

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Sałatka z ogórków i kalafiora

1 zdjęcie do przepisu "Sałatka z ogórków i kalafiora"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Kategorie: Sałatki
do góry

Składniki:

4 kg małych ogórków
3 duże czerwone papryki
5 dużych cebul
2 kalafiory
dodatkowo:
1 szkl soli
9 szkl wody
zalewa:
4 szkl wody
3 szkl octu
4 szkl cukru
ziele angielskie
liść laurowy
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Ogórki umyć i dawać w całości jeżeli są malutkie, jeśli większe pokroić na cząstki. Paprykę i cebulę pokroić. Kalafior podzielić na małe kawałeczki. Wszystko razem wymieszać . Sól rozpuścić w 9 szkl wody i zalać warzywa zostawiając na noc.
Nazajutrz : Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzić. Warzywa odcedzić z wody , poukładać w słoiczkach i zalać zalewą. Pasteryzować 5 minut.

Zalewy starcza na ok 7 słoików 1/2l,to też zależy jak dokładnie są ułożone warzywa. Najlepiej powkładać sałatkę do słoików a potem robić zalewę.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

ZABRAKŁO MI ZALEWY

izunia240863
20 sierpnia 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: