WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Tort owocowy na zimno

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Galaretka o smaku agrestowym WINIARY 2 opakowania
Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY 2 opakowania
Żelatyna WINIARY 3 łyżki
Cukier wanilinowy WINIARY 1 opakowanie
jogurt naturalny 500 ml
serek homogenizowany waniliowy 500 g
cukier puder 150 g
cytryna 1 sztuka
owoce (truskawki, maliny, agrest) 700 g
biszkopty 150 g
likier owocowy 50 ml
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Galaretki przygotuj każdą oddzielnie, rozpuszczając w 0,5 l wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj, nie gotuj, ostudź.

    • Galaretka o smaku agrestowym WINIARY
    • Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY
  2. Jogurt zmiksuj z serkiem, Cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.

    • Cukier wanilinowy WINIARY
    • jogurt naturalny
    • cukier puder
  3. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok.

    • cytryna
  4. Żelatynę rozpuść w około 100 ml wody.

    • Żelatyna WINIARY
  5. Do jogurtu dodaj skórkę, sok z cytryny i Żelatynę. Zmiksuj.

  6. Oczyść owoce, większe przekrój.

    • owoce (truskawki, maliny, agrest)
  7. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, skrop likierem i zalej tężejącą Galaretką agrestową.

    • Galaretka o smaku agrestowym WINIARY
  8. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.

  9. Następnie wyłóż masę serową, ułóż owoce i zalej tężejącą Galaretką truskawkową.

    • Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY
  10. Możesz udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami mięty.

przeczytaj 4 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Wspaniały torcik, proszę o kawałeczek.

KatarzynaJ
14 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Pycha

Julka78
13 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Wydaje mi się osobiście że to raczej do tortownicy standardowej. Osobiście uwielbiam :)

mrówka90
4 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

przepisy swietne jak zwykle, ale ... czy jest szansa na to, aby podac do przepisow wymiary tortownic/ foremek ktore sa uzywane do podawanych przepisow? dziekuje Ellunia

ELLUNIA
3 czerwca 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 4 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4