WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

rurki z bitą śmietaną

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
rurki z bitą śmietaną

1 zdjęcie do przepisu "rurki z bitą śmietaną"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 125 min.

Przygotowanie: 100 min.
Oczekiwanie: 25 min.

Porcje: 30
do góry

Składniki:

pół kg mąki pszennej 250g masła prawdziwego 250g śmietany kwaśnej cukier waniliowy Wszystkie składniki zagnieść i wałkować na stolnicy. Kroić w paski. Następnie paski ciasta owijać na metalowe rurki. PIEC OK 20 MIN NADZIENIE 1 litr śmietany kremówki cukier waniliowy 5 śmietanfix 2 łyżki cukru pudru.
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
pół kg mąki pszennej
250g masła prawdziwego
250g śmietany kwaśnej
cukier waniliowy
Wszystkie składniki zagnieść i wałkować na stolnicy. Kroić w paski. Następnie paski ciasta owijać na metalowe rurki.
PIEC OK 20 MIN
NADZIENIE
1 litr śmietany kremówki
cukier waniliowy
5 śmietanfix
2 łyżki cukru pudru
Wszystko ubić na puch( ale przed ubiciem śmietanę porządnie schłodzić
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1