WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Ciastka francuskie z pieczarkami, szynką i serem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Ciastka francuskie z pieczarkami, szynką i serem

1 zdjęcie do przepisu "Ciastka francuskie z pieczarkami, szynką i serem"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

2 płaty kupnego francuskiego ciasta
200g pieczarek
12 dużych plasterków sera żółtego
6 dużych plasterków szynki
tymianek
rozmaryn
pieprz czarny
sól
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki.
Podsmażyć je na odrobinie masła z tymiankiem, odrobiną soli i pieprzu. Żeby puściły sok.
Odstawić do wystygnięcia.

Rozłożyć ciasto na blacie, i obłożyć plasterkami sera żółtego. Wysypać pieczarki i równomiernie rozłożyć na cieście. Całość ostrożnie zwinąć w rulon, albo wzdłuż krótszego boku albo wzdłuż dłuższego. Dość ciasno.
Pokroić rulon na plasterki i wyłożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia.

Drugi płat ciasta także obłożyć serem żółtym, a następnie plastrami szynki. Zwinąć podobnie jak powyżej. Gotowe ciasteczka z szynką ułożyć na blasze i przed pieczeniem posypać rozmarynem.

Włożyć blachy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec minimum 10 minut, aż ciasto wyrośnie i ciastka się zezłocą.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

muszę sprawdzić ten przepis bo brzmi i wygląda mi smakowicie :)

mala misia
10 maja 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: