WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
kurczak z rozna (pieczony)

2 zdjęcia do przepisu "kurczak z rozna (pieczony)"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 21 min.

Przygotowanie: 20 min.
Oczekiwanie: 1 min.

Porcje: 1
do góry

Składniki:

kurczak,sól,pieprz,estragon suszony,czosnek.
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Kurczaka po umyciu osuszyć papierowym papierowym ręcznikiem.Natrzeć od środka i na zewnątrz solą,pieprzem,majerankiem,estragonem,powbijać ząbki czosnku.Postawić w chłodzie na parę godzin.do butelki np.po piwie nalać wodę.Nałożyć na nią przygotowanego kurczaka.Ustawić pionowo butelkę z kurczakiem w metalowej misce lub na blaszce i wszystko razem umieścić w piekarniku nagrzanym do temperatury 180*. piec ok.1 i 1/2 godziny.Tłuszczem kapiącym do miseczki polewać kilkakrotnie kurczaka podczas pieczenia.Woda w butelce jest po to,by pod wpływem temperatury parowała i podpiekła oraz nawilżała kurczaka od środka.Tak upieczony kurczak jest pyszny,smakuje jak z rożna.Polecam gorąco!!! Smacznego.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: