WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Bitki wieprzowe duszone

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Bitki wieprzowe duszone

Brak zdjęć do przepisu "Bitki wieprzowe duszone"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 190 min.

Przygotowanie: 40 min.
Oczekiwanie: 150 min.

Porcje: 4
Kategorie: Dania główne
do góry

Składniki:

1/2 kg szynki lub łopatki
2 ząbki czosnku
1 cebula
szklanka rosołu
olej
sól,pieprz
słodka lub ostra papryka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Umyte mięso oczyścić,pokrajać w cienkie plasterki i zbić tłuczkiem. Natrzeć je posiekanym czosnkiem i przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz. ułożone jedne na drugim. Następnie usmażyć na oliwie lekko rumieniąc,przełożyć do rondla i dodać drobno posiekaną cebulę. Podlać rosołem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, w miarę potrzeby podlewać rosołem; sosu powinno być bardzo mało. Gdy mięso będzie miekkie,przyprawić je do smaku solą i pieprzem i wymieszać z posiekaną zieleniną.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

przepyszne,polecam

MONIUSZ
27 sierpnia 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: