WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Sznycle z indyka wypasione.

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Sznycle z indyka wypasione.

5 zdjęć do przepisu "Sznycle z indyka wypasione."

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 115 min.

Przygotowanie: 60 min.
Oczekiwanie: 55 min.

Porcje: 5
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Mięso opłukać, osuszyć. Delikatnie rozbić, ale nie za mocno. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w ćwierćplasterki, poddusić z posiekaną cebulką, oprószyć solą i suszonym tymiankiem, przestudzić. Do wystudzonych wsypać garstkę startego żółtego sera i wymieszać. Por pokroić w cienkie półkrążki, sparzyć wrzątkiem. Osączyć i wystudzić. Posolić i posypać pieprzem cytrynowym. Marchewki oskrobać, opłukać. Pokroić w kosteczkę. Podlać w rondelku niewielką ilością wody,dodać 1/2 łyżeczki cukru, płaską łyżeczkę soli i imbir. Dusić do miękkości, odcedzić. Resztę sera zetrzeć na grubej tarce. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pieczarki podzielić na 5 części. Rozłożyć je na papierze do pieczenia tak, aby położyć na nich mięso. Każdy sznycel posmarować łyżką majonezu. Na majonezie rozłożyć porcję marchewki, na niej por, wycisnąć na to keczup. Na keczupie rozłożyć plastry cukinii, lekko osolić, oprószyć je oregano. Rozsmarować na każdej porcji po łyżce kwaśnej śmietany, nałożyć starty ser i oprószyć słodką czerwoną papryką mieloną. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (grzejnik górny i dolny) i zapiekać ok. 40 minut. Ustawić opiekacz górny i zapiec jeszcze 5-10 minut. Ja podałam z ziemniakami, ale z ryżem też powinno wyśmienicie smakować.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: