WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Łatwy jabłecznik

Brak zdjęć do przepisu "Łatwy jabłecznik"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

2 jaja
0,5 szkl. cukru
kostka margaryny
0,5 kg.mąki
2 łyżki proszku do pieczenia
3 łyżki śmietany
cukier waniliowy
1 i 0,5 kg.jabłek
kisiel cytrynowy
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Z podanych składników- oprócz kisielu i jabłek- zagnieść ciasto,po czym włożyć je na pół godziny do lodówki.Jabłka obrać,wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, na końcu wymieszać jabłka z kisielem.Połowę ciasta rozwałkować,wyłożyć na blachę.Następnie wyłożyć na ciasto starte jabłka,a na koniec zetrzeć drugą połowę ciasta.Piec ok.60 min. w piekarniku w temp.180*C
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4