WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

skrzydełka na ryżu

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
skrzydełka na ryżu

Brak zdjęć do przepisu "skrzydełka na ryżu"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 200 min.

Przygotowanie: 130 min.
Oczekiwanie: 70 min.

Porcje: 15
do góry

Składniki:

ok. 1 kg skrzydełek
2 ząbki czosnku
2 szklanki ryżu
2-3 cebule
przyprawy:
bazylia, tymianek, oregano, słodka papryka
sól, pieprz, 2 łyżki oleju.
sos:
1 ząbek czosnku,
6 szklanek wody,
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego,
2 łyżki vegety,
2 łyżeczki słodkiej papryki,
1 kostka masła,
6 łyżek ketchupu.
2 łyżeczki cukru
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
przygotowanie:
skrzydełka myjemy i osuszamy. przyprawy wsypujemy do miski (czosnek miażdżymy), wlewamy 2 łyżki oleju i mieszamy.
skrzydełka smarujemy marynatą.
zostawiamy na 2 godziny.
surowy ryż wysypujemy na blaszkę, na wierzch układamy pokrojone w plastry cebule, następnie układamy skrzydełka.
przygotowanie sosu:
masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, dokładnie mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem, vegetą, pieprzem, papryką, cukrem i ketchupem. wlewamy wodę. NIE GOTUJEMY.
Skrzydełka zalewamy sosem.
blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 70 minut w temp. 200 0C.
gdy skrzdełka się zarumienią przewracamy na drugą stronę.
SMACZNEGO !!!
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

bardzo dobre, wypróbowałam, polecam :)

asaasa23
30 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

super!!!

marzenakurzel
20 stycznia 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: