Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę i ziemniaka oczyść i pokrój w kostkę.
Zalej 500 ml wrzącej wody i gotuj.
Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.
Skwarki dodaj do kapusty i ziemniaków i gotuj przez około 15 minut.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu z boczku.
Zupę rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z kapustą.
Dodaj cebulę.
Gotuj przez kolejne 5 minut.
Dopraw solą.
Możesz podawać posypane natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0