Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakołyk na podwieczorek: dziecinnie prosta i błyskawiczna do przygotowania babka śmietankowa. Wszystkie składniki miksujemy razem w jednym naczyniu, przekładamy do formy i pieczemy. Kto lubi, może zetrzeć do ciasta skórkę z wyszorowanej i sparzonej cytryny. Po wystudzeniu ozdabiamy babkę polewą cytrynową lub czekoladową.
Przygotowanie
72 min
Krok 1
5 min
Formę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Piekarnik rozgrzej do 175 °C.
Krok 2
10 min
Budyń, Proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, cukier puder, jajka, olej i sok z cytryny zmiksuj.
Krok 3
5 min
Gotową masę przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
50 min
Piecz 45-50 minut.
Krok 5
2 min
Babkę możesz posypać cukrem pudrem lub polukrować przed podaniem.
Krok 1
z
5
Formę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Piekarnik rozgrzej do 175 °C.
Krok 2
z
5
Budyń, Proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, cukier puder, jajka, olej i sok z cytryny zmiksuj.
Krok 3
z
5
Gotową masę przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
z
5
Piecz 45-50 minut.
Krok 5
z
5
Babkę możesz posypać cukrem pudrem lub polukrować przed podaniem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0