WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Pierś kurczaka z majonezem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pierś kurczaka z majonezem

Brak zdjęć do przepisu "Pierś kurczaka z majonezem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 60 min.

Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 30 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

piersi z kurczaka (2 płaty)
majonez (ilośc wedle uznania)
3 cebule średniej wielkości
0,5 kg pieczarek
0,2 kg sera żółtego
przyprawa złocista do kurczaka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Piersi z kurczaka obtoczyć w przyprawie do kurczaka i roztłuc tak jak na kotlety. Następnie blaszke pokryć folią aluminiową i rozłożyć na niej utłuczone piersi z kurczaka (może być zwykła do ciast lub z wyposażenia piekarnika). Cebulkę pokroić w plasterki i razem z pieczarkami zeszklić. Piersi nasmarować majonezem, pieczarkiz cebulą posypać na wierzch. Zetrzeć ser żółty i posypać dość grubo na gór nej warstwie pieczarek i cebuli. Piec w 180 stopniach do chwili kiedy ser zółty będzie mocno roztopiony.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3