WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Żeberka w miodzie

Brak zdjęć do przepisu "Żeberka w miodzie"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 150 min.

Przygotowanie: 60 min.
Oczekiwanie: 90 min.

Porcje: 10
Kategorie: Dania główne
do góry

Składniki:

1 kg żeberek,sól,pieprz,2 duże cebule,5 ząbków czosnku,0,5 słoiczka przecieru pomidorowego,4 łyzki miodu albo 30 dkg.suszonych owoców.0,5 szkl. octu(do smaku) bazylia,majeranek
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Żeberka posolić i popieprzyć,obsmażyć na oleju na złoty kolor.
SOS
Na tłuszczu od żeberek poddusić cebule pokrojoną w półkrążki i czosnek,dodać resztę składników,dusić przez 15 min.
Żeberka wyłożyć do naczynia żaroodpornego,zalać wcześniej przygotowanym sosem.Przykryć i wstawić do piekarnika.Piec 1,5 godz w 200 stopniach.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

pyszne ale ocet nie koniecznie pasuje do tego:/

kiamil500
29 grudnia 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1