WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Rolada z żółtego sera

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Rolada z żółtego sera

3 zdjęcia do przepisu "Rolada z żółtego sera"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 160 min.

Przygotowanie: 40 min.
Oczekiwanie: 120 min.

Porcje: 10
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Ser włożyć do woreczka foliowego (ja kupuję ser w opakowaniu próżniowym) i włożyć do wrzątku na ok.pół
godziny , aby zmiękł . W tym czasie zrobimy farsz . Jajka i szczypiorek
drobno posiekać . Pieczarki najwygodniej posiekać przed smażeniem - nie trzeba
się później bawić w krojenie - zesmażyć na maśle razem z cebulką również pokrojoną w kostkę Zmieszać wszystkie składniki , doprawić solą i
pieprzem .

Kiedy ser jest już miękki,wyjmujemy z woreczka i rozwałkowujemy go na prostokąt ( najlepiej robić to
na posmarowanym olejem blacie , wałek też posmarować - wtedy ser się nie
przykleja ) , rozsmarować farsz i zwinąć roladę . Zawinąć w ściereczkę lub folię aluminiową
włożyć do lodówki na 2-3 godziny

Farsz można przygotować z dowolnych składników,np. szynki i papryki,ważne aby baza do farszu był serek topiony lub masło.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2