WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Krokiety z kapustą i pieczarkami

4 zdjęcia do przepisu "Krokiety z kapustą i pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 12
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Krokiety z farszem z kapusty włoskiej, pieczarek, cebuli i żółtego sera, smażone w panierce z dodatkiem Maggi – to doskonały dodatek do wigilijnego Barszczu czerwonego WINIARY. Farsz przygotuj dodatkowo wykorzystując Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY, dzięki któremu świąteczne krokiety będą nie tylko smaczne, ale także aromatyczne. Krokiety podawaj do barszczu. Jeśli chcesz przygotować go szybko na święta, użyj Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY – dzięki temu Twój barszcz będzie miał głęboki ciemny kolor i wspaniały aromat. Smacznego!
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
bułka tarta 4 łyżki
olej 100 ml

Naleśniki

mleko 2 szklanki
mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól 0,5 łyżeczki
olej 3 łyżki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.

    • mleko
    • mąka
    • jajko
    • sól
  2. Na patelni, na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.

    • olej
  3. Kapustę przekrój na cztery części i ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i drobno pokrój.

    • kapusta włoska
  4. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.

    • pieczarki
  5. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.

    • cebula
  6. Krokiety z kapustą i pieczarkami

    Dodaj pieczarki i kostki. Smaż do odparowania płynu, od czasu do czasu mieszając.

    • Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY
    • kapusta włoska
    • pieczarki
    • sól, pieprz
  7. Kapustę wymieszaj z pieczarkami. Dodaj ser i wymieszaj.

    • ser żółty starty
  8. Krokiety z kapustą i pieczarkami

    Na naleśniki nakładaj porcje farszu.

  9. Krokiety z kapustą i pieczarkami

    Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.

  10. Jajko rozbij, dopraw przyprawą MAGGI, solą i pieprzem, panieruj krokiety w jajku i bułce tartej.

    • Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY
    • sól, pieprz
    • jajko
    • bułka tarta
  11. Usmaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.

    • olej
  12. Podawaj z filiżanką czerwonego barszczu.

    • Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
przeczytaj 15 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Fajne krokieciki, do barszczu jak znalazł

szpileczkaa
1 kwietnia 2014
zgłoś do moderacji

super uwielbiam krokiety.polecam moje z kapusta i mięsem http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/03/ulubione-krokiety-z-kapusta-i-miesem.html

suzanka
31 marca 2014
zgłoś do moderacji

To coś dla mnie

Wafelek2601
1 marca 2014
zgłoś do moderacji

jestem zdecydowanie na TAK! :)

JENASIASTA
28 lutego 2014
zgłoś do moderacji

wszystko ok ,tylko ten serżółty jakoś mi niepasuje

malinowaViki
6 lutego 2014
zgłoś do moderacji

Jutro zrobię krokiety z tego przepisu i podam ocenę czy mi smakowały,gdyż przed świętami nie zdążyłam zrobić.Dopiero w wigil ę wróciłam ze szpitala. Pozdrawiam.

irelak
3 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

Dużo pracy, ale smak bezcenny :)

Winb8c54fc4
29 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

bardzo lubie - szkoda ze takie pracochlonne

dorotka0000024
3 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

A ja bardzo lubię ze słodkiej kapusty , z włoskiej farsz jest delikatny.

MILUTKA 50
18 października 2013
zgłoś do moderacji

krokieciki z barszczykiem super

karolcia19
14 października 2013
zgłoś do moderacji

Również uważam, że z kapustą kiszoną są lepsze :)

JestesmyTymCoJemy
1 października 2013
zgłoś do moderacji

Krokiety w smaku dobre, z barszczykiem niebo w buzi ;)

chakula
9 września 2013
zgłoś do moderacji

bardzo takie krokiety lubimy

IZABELA29
26 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Zostanę przy kiszonej kapuście. Włoska mi tu nie pasuje. Zbyt mdła.

teachmetiger
20 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

A więc danie to jest zjadliwe i rodzince bardzo smakowało, lecz po zjedzeniu efekt nie był zniewalający. :(( Kapusta była popsuta i całe krokiety poszły się jebać

rosa1299999
24 czerwca 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 15 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1