WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Barszcz czerwony świąteczny

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Barszcz czerwony świąteczny

3 zdjęcia do przepisu "Barszcz czerwony świąteczny"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 6
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Jaka zupa gości najczęściej na wigilijnym stole? Oczywiście jest to barszcz czerwony świąteczny. Barszczyk pełen aromatów, które kojarzą się z Bożym Narodzeniem i tym wyjątkowym, świątecznym klimatem. Przygotuj go z dodatkiem suszonych grzybów, które sprawią, że smak barszczu będzie niepowtarzalny, a zapach długo będzie się unosił w całym domu. Wykorzystaj także cebulę i czosnek, a z przypraw wybierz koniecznie majeranek – najlepiej się komponuje. Użyj produktu Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY, dzięki któremu Twój wigilijny przysmak przyrządzisz bardzo szybko, a głęboki kolor zupy zachwyci domowników. Do świątecznego barszczu podaj dodatki, które tak bardzo kojarzą nam się z Wigilią – uszka, krokiety, paszteciki czy zawijaski z ciasta francuskiego, nadziewane pieczarkowym farszem. Barszcze czerwone wspaniale komponują się ze smakiem grzybów, dlatego najlepszym duetem będzie zupa oraz uszka, czy krokiety nadziane grzybkami.
Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
grzyby suszone 10 g
pieprz, majeranek do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Oczyść cebulę i czosnek.

    • cebula
    • czosnek
  2. Barszcz czerwony świąteczny

    Grzyby umyj, namocz i ugotuj w 1 l wody z czosnkiem i cebulą.

    • cebula
    • czosnek
    • grzyby suszone
  3. Barszcz czerwony świąteczny

    Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki.

  4. Wywar przecedź i uzupełnij wrzącą wodą do 1 litra.

  5. Wsyp Barszcz i dokładnie go rozprowadź.

    • Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
  6. Dopraw pieprzem i majerankiem.

    • pieprz, majeranek
  7. Barszcz podawaj z grzybami.

przeczytaj 17 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

bardzo smaczny barszczyk

RENIZ
28 lutego 2014
zgłoś do moderacji

Barszcz czerwony z jakimi dodatkami by nie był,to podstawą jest oczywiście barszcz instant Winiary...wcale to nie pochwala z racji,że to strona Winiary,ale "samo życie" :)...gotując różnego typu czerwone barszcze dopiero po dodaniu barszczu z Winiary nabierają właściwego smaku

lucynako
5 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

Lubię barszczyk czerwony

szpileczkaa
13 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Ależ to dobre!!! mama ostatnio próbowała różnych aby na święta dla gości wybrać najlepszy i ten zdecydowanie wygrywa.

yhtaarus
3 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Taki dobry czerwony barszcz świąteczny to by się zjadło... z uszkami, albo z krokiecikiem...mmm....

Patison
2 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

dla mnie też najlepszy barszcz świąteczny to zawsze będzie barszcz czerwony z ziemniakami :)

AleAla
2 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

najlepszy barszcz świąteczny robiła moja mama! To był taki typowy barszcz czerwony z ziemniakami, po wiejsku, nic nie pobije tamtego smaku! Najważniejszy jest dobry zakwas na barszcz czerwony no i przyprawy- nie można przesadzić, ale jak daje z umiarem to jakiś taki mało świąteczny mi się ten barszczyk wydaje...

hausemanager
2 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Jaki jest najepszy barszcz czerwony - oczywiście świąteczny. Sprawdzony przepis to podstawa na święta. Ten mogę polecić bez wahania :D

Wine472d0a5
30 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Barszcz czerwony świąteczny - to chyba potrawa, która jest najważniejsza na stole Wigilijnym w moim domu. Zawsze przygotowujemy go szybciej, mama jednak często musi przed samymi świętami robić go raz jeszcze, bo wszystkim tak bardzo smakuje ;) Dla mnie jednak barszczyk czerwony zawsze podawany jest z uszkami lub pasztecikami. Jak uszka, to z grzybami, a jak paszteciki – pyszne, chrupiące, mięsne ;) To taka fajna alternatywa dla kalorycznych krokietów. Ale się cieszę, że to już za chwilę - święta!!!

radish
30 listopada 2013
zgłoś do moderacji
Barszcz czerwony świąteczny

PYCHOTA :):)

mamabp5
16 listopada 2013
zgłoś do moderacji

uwielbiam :)

AlexM
5 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Aż nie mogę doczekać się świąt :)

syletita
1 listopada 2013
zgłoś do moderacji

barszcz z suszonymi grzybkami,pyszny i aromatyczny

walczak72
15 października 2013
zgłoś do moderacji

Wprawdzie ten barszcz nie może się równać z najlepszym barszczem świątecznym robionym przez moją mamę - barszcz z prawdziwych buraków czerwonych, to ten z przepisu wychodzi całkiem smacznie. Podchodziłem do niego trochę sceptycznie ale muszę powiedzieć, że przygotowywałem go w zeszłym roku i wszyscy byli zadowoleni. W te święta pewnie znowu nie zrobię barszczu jak u mamy, więc sięgam po ten przepis :)

Kornelio
12 grudnia 2012
zgłoś do moderacji

Uwielbiam ;)

Paulina4836
16 listopada 2012
zgłoś do moderacji

Barszcz czerwony, który jest doskonały na święta, ale i nie tylko. Bez większego wysiłku, można zaserwować sobie pyszną zupę :D nie ma dobrego barszczu, bez fantastycznego aromatu suszonych grzybów!

Koraliczek
5 stycznia 2012
zgłoś do moderacji

Naprawdę smaczny ten barszcz czerwony :) Sama skorzystałam z tego przepisu przygotowując barszcz na Wigilię i domownicy byli zadowoleni :D

egret
2 stycznia 2012
zgłoś do moderacji
przeczytaj 17 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4