WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Kotleciki z piersi kurczaka w cieście

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Kotleciki z piersi kurczaka w cieście

1 zdjęcie do przepisu "Kotleciki z piersi kurczaka w cieście"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
do góry

Składniki:

1 podwujna pierś z kurczaka
2 jaja
3/4 szkl.mąki pszennej
2 łyż.mąki ziemniaczanej
1 duża łyż.majonezu dekoracyjny winiary
pół szklanki mleka
25dkg sera żółtego startego
ziarenka smaku(*) smako myk(*)pieprz(*)sól(*)papryka ostra i słodka(*)czosnek
olej do smażenia
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Piersi przekrajamy na pół aby powstaly 4 kotlety i rozbijamy.Do miski wbijamy jaja dodajemy mąke psze.,mąke ziemn.,majonez,mleko i wyrabiamy ciasto na koniec dodajemy ser i przyprawy wedle uznania i mieszamy ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe jeżeli wyszlo za gęste dodajemy troszke więcej mleka jeżeli za żadkie troche więcej mąki.

Namaczamy kotleciki w cieście muszą być przykryte i odstawiamy na 2 godz.do lodówki.

Smażymy i podajemy z ziemniaczkami i suróweczką.

Smacznego :)

Ja przygotowuje je dzien wcześniej aby przez noc dobrze przesiakly pychotka :)

Można zastąpić mleko piwem taka wariacja ale tez smaczne:)

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2