WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Żeberka z grzybami

1 zdjęcie do przepisu "Żeberka z grzybami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

750 g żeberek
250 g grzybów
2 duże cebule
3 papryki
2 łyżki oleju
sól
pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Żeberka rozrąbujemy w poprzek kości i kroimy na mniejsze kawałki. Posiekaną drobno cebulę smażymy na złoty kolor. Dodajemy żeberka i zarumieniamy je na silnym ogniu. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i plasterki grzybów. Solimy i przyprawiamy pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem. Teraz już na niewielkim ogniu dusimy wszystko pod przykryciem. Jeżeli sos wyparuje zanim mięso będzie miękkie, uzupełniamy go kilkoma łyżkami wody (lub wina). Podajemy z grubym makaronem, kluskami lub ryżem.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: